TR | EN
Prematür Bebeklerimizin Mezuniyetleri
29.09.2022

Eylül ayı içerisinde iki küçük prematüre bebeğimizi, yenidoğan yoğun bakım ünitemizden mezun etmiş bulunmaktayız.

22 haftalık gebeliğin ardından yaşam sınırında 610 gram ağırlığında dünyaya gelen Sabri Efe Yeler, 178 günlük yatışının ardından ailesine kavuştu. Yerel basının da ilgi gösterdiği mezuniyet töreni, bebeğin ailesi ve yenidoğan yoğun bakım ekibinin katılımıyla (https://www.milliyet.com.tr/gundem/premature-bebek-mezuniyet-belgesi-6825044) gerçekleşti. Yeler bebekten 2 hafta sonra da 27 haftalık, 710 gram ağırlığında doğan Yusuf İsa Yenilmez, 88 gün ünitemizde izlendikten sonra coşkulu bir mezuniyet töreniyle evine uğurlandı.

Avuç içi kadar küçük doğan prematüre bebekler ancak sevgi ve bilgi ile dokunulduğunda hayata büyük adımlarla devam edebilmektedir. Bebeklerinin erken doğmasıyla başlayan ve hastane yatışlarıyla devam eden süreç aileler için kaygı düzeyinin çok yüksek olduğu bir dönemdir. Özellikle de çok erken dünyaya gelen küçük bebeklerde kaygı en üst düzeyde yaşanmaktadır. Bu sancılı süreci bir nebze olsun unutturmak ve bebeğin bakımında görev alan hemşire ve doktorları motive etmek için bizim gibi dünyada birçok merkez bebeğin taburculuğunu bir mezuniyet partisine dönüştürmektedir.

Anabilim dalı olarak başta Neonatoloji bilim dalı öğretim üyelerimiz olmak üzere, tüm yenidoğan yoğun bakım ünitesi çalışanlarımıza emeklerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.